GBGvsSTHLM


Sitter just nu och lyssnar på Maia Hirasawas nya skiva. Den är helt underbar.

Take this sinking boat and point it home

Usch vilken jobbig dag jag har haft. Kom till skolan och hade ett stoooort prov i teckenspråk. I över en timme stod vår lärare och tecknade 54 meningar.  Vår uppgift var att översätta meningarna från teckenspråk till svenska, alltså att sitta och skriva ner alla de där dumma meningarna. Som sagt, i över en timme. Och ingen kort paus eller rast fick vi. Riktigt jobbigt var det. Det värsta är att provet inte ens är färdigt, det där var bara en del av det.

Efter provet var jag relativt tjurig ett tag, men det gick över sen. Nu skulle jag jättegärna bara göra absolut ingenting resten av dagen, men nej det kan jag inte. Jag ska nämligen åka på något möte eller vad det nu är så att jag får övningsköra. Jag ska alltså sitta och lyssna på babbel i 3 timmar. Inte kul, alls. Usch usch usch. I'm not happy.

Skolan är slut för dagen, men inte pluggandet

Ni som följer bloggen vet nog att mina måndagar alltid är korta, har vanligtvis bara två lektioner. Men idag var den ena inställd fick jag veta när jag kom till skolan. Skönt. Men vi fick en uppgift att göra hemma istället. Så nu har jag två uppgifter i Människan socialt och kulturellt att göra, samt teckenspråksprov att plugga till. Det är bara att kämpa.


Sitter och lyssnar på Kevins skiva som jag fick hem i brevlådan. Love it.

And it leans on me like a rootless tree


Underbar låt. Jättebra artist.

Inget jag kan rekomendera


Har sett denna film med mamma nu ikväll,  Angel med Hela Bergström i huvudrollen. Jag brukar faktiskt kunna tycka om svenska filmer, mer eller mindre. Men den här alltså...fy vilken dålig film. Jag rekomenderar ingen att se den. Tur att vi hyrde två filmer till, haha. Får se om mamma orkar se en till redan ikväll.

If I don't write this song, someone I love will die

God morgon Sverige. Det är lördag, äntligen helg. Och jag ska ta en tur på "stan" med mamma, här i lilla Köping alltså. Håll tummarna för att jag hittar något kul.

Jag, Ben och Jerry


(webcambild)
Nästan varje helg (hos mamma iallafall) är lika med Ben & Jerry's. Det är ju så gott! Och en burk räcker ju en hel helg. Jag kan iallafall inte äta upp hela på en gång, haha. Too much.

Nej, nu ska jag spela Robinson innan fredagsmyset börjar!

Sjukling

Jag mår inte bra idag. Krasslig och har ont i hela kroppen. En 6-timmars skoldag är inget jag orkar med idag tänkte jag när jag gick upp imorse, så jag bestämde mig för att stanna hemma. Ska lägga mig i sängen och se på film tänkte jag. Filmen Life Size (med Tyra Banks och Lindsay Lohan) tänkte jag titta på nu. Jättemysig film som jag inte sett på jättelänge.


The choir in my chest is always stuck on the chorus


Så fint. Älskar Annika.

I've gone identity mad!

Jag gillar Grace Kelly ja.
Det är torsdag idag! Veckan har gått jättefort. Det tycker vi om. Det är ju bara en vecka kvar och sen är det påsklov, det tycker vi ännu mer om!

Jag har datorkunskap för tillfället, men lektionen är snart slut. Har engelska kvar och sen blir det att gå hem. Måste fixa Människan socialt och kulturellt-intervjuen, som ska inlämnas imorn. Ska också plugga teckenspråk. Blaaah vad tråkigt. Önska mig lycka till.

Getting angry doesn't solve anything!

Jag sitter och känner mig sååå glad. Varför? Solen skiner ute och jag lyssnar på musikens motsvarighet till solsken - Mika! I love that guy. Ingen artist ger så mycket glädje som han gör, faktiskt. En liten boost av glädje är alltid bra att ha när man ska städa, som jag ska göra nu. Eller ja, röja lite. Inte så farligt.


Skön skoldag

God morgon! Har haft en skön sovmorgon så jag har sovit en timme extra. Jättskönt. Jag åt nyss frukost (havregrynsgröt med äpple & kanel och en Arla-latte) och ska snart bege mig mot skolan. Får skjuts idag så jag missar en kilometers promenad, haha. Men jag har gympa så det gör inget. Ska gymma lite. Sen har vi svenska och sen slutar vi! Vårdlärarna är på kurs tror jag, så jag har 3 inställda lektioner. Därav sovmorgonen

Ha en bra daaaag!

I never thought that I'd catch this lovebug again


It's true, life will smile for you


Youngblood

Sitter och lyssnar på EMD. De har släppt sin skiva A State Of Mind som deluxeutgåva där Baby Goodbye + två nya låtar är med. När jag tänker på att EMD var mina favoriter förra året så inser jag hur blandad min musiksmak egentligen är. Jag älskar allt  mellan svensk Idol-musik, brittisk singer/songwriter, amerikansk soul...deet är mycket jag gillar alltså. Och det är bra. Hur kul är det att bara gilla EN genre? Sjukt tråkigt.



I thought you said summer is going to take the pain away


We're out of time

Om någon undrar vad Ida gör i detta nu så sitter hon med laptopen i knäet, lyssnar på Kevin Borg, tuggar tuggummi och borde verkligen fixa uppgiften i Människan socialt och kulturellt. Men var är frågorna jag behöver för att göra uppgiften? Jag tror att de är hemma. Och vem ska jag intervjua då? Vilken delkultur ska jag intervjua om? Haha, it's hard.

Anteckna: Om du vill få högt betyg på en skoluppgift, börja i tid!

A N

För tillfället lyssnar jag nästan bara på Annika Norlin, alltså Hello Saferide/Säkert!. Det jag gillar med henne att hon har låtar för varje humör. Glada låtar, ledsna låtar. Låtar om att älska någon, sakna någon eller hata någon. Hon har ju också låtar på både svenska och engelska.






10 september


i höstas fick jag för mig att filma lite. Tänkte att jag skulle göra en hel video av klippen senare men det blev aldrig av, förrens nu. Den blev rätt söt, haha. Jag ska nog göra en sån iövermorgon, har inte min kamera här så att jag kan göra direkt imorn. Men på onsdag så.

He tried to work it out, but that was hard 'cause he's an astronaut


<3

Gamla barnfilmer

Igår kväll så låg jag och såg på film innan jag skulle sova. Jag såg på Pingivnen och lyckostenen, som var min absoluta favoritfilm för sådär 8 år sen. Den är nog fortfarande en favorit, om jag ska vara helt ärlig. Den är så fin. Rösterna görs av bla. Pernilla Wahlgren och Frank Ådahl (som har rösten för vuxna Simba i Lejonkungen). Bara för att jag såg på den nu igår så fick jag ett stort behov av att springa ut i boden och hämta fler gamla barnfilmer. Hittade en hel del My Little Pony som jag ska kika på snart. Mysigt!


Filmen finns uppdelad i flera olika delar på youtube, men då
är den på engelska. Kolla in den vettja, den är mysig!

One of us will die inside these arms

Goder morgon, haha. Jag är uppe med tuppen, precis som varje måndag. Måndagen är den enda vardagen då jag verkligen kan sova ut, när jag en går och lägger mig. Underbart, men det borde vara så varje vardag. Men för att det ska kunna ske så måste jag gå och lägga mig vid halv nio på kvällen typ, haha. Och det går ju inte.

Det var egentligen allt för nu. Ska gå och äta frukost nu. Ciao.

Vårkänslor!

Vaknade ovanligt sent imorse, gick ut i köket och såg att det var SOL ute! Fick liksom en varm känsla i hela kroppen. Tänkte att nu har halva mars gått, nu kanske våren verkligen är på väg nu?

Läste på SMHI att det ska vara soligt hela dagen. Imorgon ska det regna, då försvinner förhoppningsvis snön. På tisdag blir det ännu mer sol. Det låter väl bra?

VÅRMUSIK






Max Factor vs Lumene




Jag är grymt sugen på att köpa nytt bra smink. Är i behov av det också, speciellt en ny foundation. Funderar starkt på en foundation/mascara från antingen Max Factor eller Lumene. Vi får se vad jag väljer.

Somnar nollsju, vaknar igen på natten


Erik Hassle är underbar.

Oj oj oj

Jag vaknade väldigt tidigt imorse. Kan vara för att jag gick och la mig ovanligt tidigt. Var uppe redan vid halv nio faktiskt, haha. Brukar bli någon mer timmes sovande. Planer för idag? Min bror fyller hela 18 år idag så det blir lite släkt som kommer. Fika och presenter. Ikväll är det ju Melodifestival också, det blir kul.

Puss!

The beginning

Idag har jag lyssnat igenom Kevin Borgs skiva. Jag gillar den! Vi fick se många sidor av Kevin i Idol och det får man också göra på skivan. Det var alltså många olika genres istället för bara en. Två låtar som jag har fastnar för är två ballader.


Ready To Fly och The Last Words. Den sistnämnda är min favorit, den är
helt underbar. Längtar efter att få höra låtarna live om precis en månad!

Damn

Jag har varit en så sjukt dålig bloggare den senaste tiden känner jag. Jag måste verkligen bättra mig. Varför jag inte har bloggat är ju inte för att jag inte har haft tid, utan för att jag varit lat. Samt att jag inte har gjort så mycket, som resulterar att jag inte har något speciellt att skriva om. Ja ja, jag ska verkligen försöka bättra mig. Har man startat en blogg så får man ju skriva i den också.

Just nu har vi datorkunskap, sitter och gör tabeller. Är färdig med uppgiften vi fått, får se om vi får fler.
Gissa vad jag ska äta ikväll? Rätt gissat, jag ska äta glass. För det är freeedaaag!


Let me hold you for the last time, it's the last chance to feel again

Dagens planer:
- Städa
-
Baka med mamma (till helgen, bror fyller år)
-
Plugga
-
Läsa människan socialt och kulturellt/engelska-böcker

Om jag gör alla de här fyra sakerna idag så ska jag belöna mig själv med att se på film, och äta bullar. Det är bullar vi ska baka, jag och mamma. Mums! Hoppas att jag lyckas göra allt, haha. Jag ska faktiskt börja...nu!

People take a bow, show me that you love me


Dagens låt, helt klart! Den är så catchy.
Ska fortsätta lyssna och samtidgt plugga.

Let the sun shine on your face

God morgon! Här sitter man och äter en helt vanlig frukost, bestående av två mackor, ett glas nyponsoppa och kamomillte. Eller det är bara teét som är kvar nu, haha. En snabb sak på tal om te förresten. Jag har jättestor lust att slänga ut alla förbannade billiga tepåsar vi har (som är från Hemköp, Willys mfl) och bara hädanefter köpa löste. Det är mycket godare. Påste från Yogi Tea eller Friggs funkar absolut, men där tar det nästan stopp. Måste också köpa en redig tekanna, för de är mysiga.

Idag är det i måndag, och jag börjar alltså 12.30. Superskönt. Ha en bra dag allihopa.

Hjälp mig!

Behöver hjälp med bloggdesignen. Är det någon som vet hur jag flyttar upp menyn? Jag vill att klockan där ska vara i samma höjd som bakgrunden till rubriken. Please help me.

Vilka jag hejar på i Melodifestivalen


Gillar också den här och den här, men de gick ju tyvärr inte vidare i sina deltävlingar.
Vem/vilka hejar du på?

True colors are beautiful, like a rainbow


Ane Brun - True Colors
Den absolut finaste låten just nu.

And it leans on me like a rootless tree

Jag har fixat designen lite. Var trött på det färgglada som inte passade med en del bilder man la upp. Nej, vitt är bäst för mig, det matchar allt. Stilrent och fint. Men jag är fortfarande inte helt nöjd så jag ska fixa lite mer senare.

Fredagen har spenderats i skolan med bla. engelska och människan socialt och kulturellt. Det har varit en lugn dag och det är alltid bra. Fick sluta tidigare också och det uppskattas ju.

Nu ikväll har jag sett på Så ska det låta och ätit en supergod pastasallad!

1 ½ lektion kvar

Hallå! Jag sitter och har datorkunskap. Är färdig med uppgiften vi gör nu så jag surfar runt lite. Men nu fick vi en ny uppgift hörde jag så nu får jag köra på, haha.

Efter den här lektionen har jag lunch och sen vård & omsorg. Sen är det tack och goodbye skola och hej helg. Jag bara älskar fredagar.

Ha det bra!


Men vad behöver vi egentligen?


Lite ego får man vara ibland. Och nu är det läggdags, sov gött allihopa!

Wow

John Legend var...amazing. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur det var.
Den kvällen kommer jag alltid minnas. Fina fina John!

AGH


Nu åker jag. Wish me luck.

The legend


/






Imorgon ska jag se John Legend. Live. I just can't believe it.
Lyssna och njut.

I'm back

Jag har haft ett lugnt slut på lovet, utan internet. Det behövdes faktiskt.
Nu ska jag fortsätta blogga flitigt.

RSS 2.0