Hur jag gör min chailatte

Istället för att bara göra ett inläg där jag skriver "nu sitter jag och dricker chailatte" så kan jag ju också berätta hur jag gjorde den, för de som inte vet. Jo, såhär gör du;


Du tar en mugg (jag tog en lattemugg, men en vanlig går bra också) och stoppar i en påse chaite i den. Eller ja, om du har löst chaite så lägger du i en tesil fylld med te. För den som inte vet så är chaite ett indiskt te som är gjort på kanel, kryddnejlika, kardemumma och ingefära.


Sen häller du på vatten, men spara plats till mjölken.


Nu ska du skumma mjölk! Häll upp lite mjölk i en bunke eller något, och skumma det med en mjölkskummare.


Såhär skummig och fin blir mjölken efter en stunds skummande.


För att få latten söt så kan du ha i sånhär muscovadosocker, som är ett slags råsocker. Du kan självklart ta vanligt råsocker eller bara bitsocker eller nåt istället. Men allra godast blir det med muscovadosocker.


När du hällt i sockret så lägger du på mjölken med en sked. Nu kanske latten ser färdig ut, men icke. En sak fattas. Vadå, kan man fråga sig.


Jo, svaret är kanel! En jättefin slut-touch. Nu är latten färdig, dags att njuta lite!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0